Φιλτράρισμα και διαχωρισμός του CO2 από την ατμόσφαιρα

Τα φυτά είναι ακατάλληλα για την αναγκαία μείωση της περιεκτικότητας του CO2 στην ατμόσφαιρα λόγω των τεράστιων απαιτήσεων τους σε χώρο και νερό. Δεν υπάρχει χώρος για 37 εκατομμύρια km² αναπτυσσόμενων δασών.


Φιλτράρισμα και διαχωρισμός του CO2 από την ατμόσφαιρα
Τα φυτά είναι ακατάλληλα για την αναγκαία μείωση της περιεκτικότητας του CO2 στην ατμόσφαιρα λόγω των τεράστιων απαιτήσεων τους σε χώρο και νερό. Δεν υπάρχει χώρος για 37 εκατομμύρια km² αναπτυσσόμενων δασών.

Στα μαθήματα χημείας, μια διαδικασία είναι τυπική: η διάσπαση του H2O σε H και O με ηλεκτρόλυση και η αντίστροφη διαδικασία, η έκρηξη οξυγόνου. Ομοίως, μπορεί κανείς να κάψει C με O2 σε CO2 ή να το διασπάσει ξανά σε C και O2. Υπάρχουν 395,5 kJ/mol ή 8.989 kj/kg ή 2,5 kWh/kg στην ένωση.

Τέτοιες διαδικασίες διάσπασης έχουν πάντα μια αποτελεσματικότητα, την οποία εδώ θεωρούμε ότι είναι 60\nn εδώ. Αυτό σημαίνει 4,16 kWh ανά kg CO2. Αλλά πριν από τη διάσπασή του, το CO2 πρέπει να προμηθευτεί.

418 ppm είναι το κλάσμα όγκου του CO2 στην ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή. Το κλάσμα βάρους είναι υψηλότερο σε αναλογία 29:44. Σε ένα κυβικό μέτρο θερμού αέρα περιέχονται 0,76 g CO2. Σε 1.314 m³ αέρα υπάρχει 1 kg CO2. Στα φίλτρα CO2, το CO2 δεσμεύεται χημικά. Όταν το φίλτρο γεμίσει, αυτός ο χημικός δεσμός πρέπει να διασπαστεί ξανά.
  • Ποιο ποσοστό του CO2 του αέρα παραμένει στο φίλτρο;
  • Πόσο μεγάλη είναι η αντίσταση ροής στο φίλτρο;
  • Πόση προσπάθεια χρειάζεται για να βγει το CO2 από το φίλτρο;
Η Climeworks έδωσε γι' αυτό το 2020 για 1 τόνο CO2: 650 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για τον ανεμιστήρα, 2.000 kWh θερμικής ενέργειας στους 100° για να βγει το CO2 από το φίλτρο. Υποθέτοντας ότι υπάρχει διαθέσιμη πηγή θερμότητας με την οποία μια αντλία θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας παράγει τους 100°, η προμήθεια CO2 είναι της τάξης των 1,5 kWh/kg CO2.

  5 έως 6 kWh ανά kg φίλτρου CO2 και διαχωρισμού


Η απόδοση μπορεί να είναι ελαφρώς καλύτερη ή χειρότερη, ένα εύρος 5 έως 6 kWh για 1 kg CO2 θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό.

-250 εκπομπή O2 έως ότου επιτευχθούν και πάλι 350 ppm -250 εκπομπή O2 έως ότου επιτευχθούν και πάλι 350 ppm
Λιγότερες εκπομπές CO2 είναι πάρα πολύ λίγες, ακόμη και μηδενικές εκπομπές είναι ανεπαρκείς. Μόνο ένας πλανητικός καθαρισμός με μεγάλης κλίμακας φίλτρα και στήλες CO2 από την ατμόσφαιρα θα βοηθήσει.


390 PWh/έτος Ηλεκτρική ενέργεια για CO2 από την ατμόσφαιρα 390 PWh/έτος Ηλεκτρική ενέργεια για CO2 από την ατμόσφαιρα
Μετριάστε το CO2 με το Power to Carbon, παράγετε ενέργεια με το Power to Liquid και καλλιεργήστε φυτά εσωτερικού χώρου με CO2 για να αντικαταστήσετε τη γεωργία μεγάλης κλίμακας.


Η ίνα άνθρακα γίνεται πρότυπο οικοδομικό υλικό Η ίνα άνθρακα γίνεται πρότυπο οικοδομικό υλικό
Αν φιλτράρουμε την εκπομπή 33,1 Gt CO2 του 2019 από την ατμόσφαιρα και τη χωρίσουμε σε C και O, αυτό μας δίνει 9 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα. Τι να κάνουμε με αυτόν;


Έκθεση IPCC 2021: Το παραμύθι των "καθαρών μηδενικών εκπομπών" και οι καταστροφικές συνέπειές του Έκθεση IPCC 2021: Το παραμύθι των “καθαρών μηδενικών εκπομπών“ και οι καταστροφικές συνέπειές του
Διαρκώς αντιφάσκοντας με τον εαυτό της, η έκθεση της IPCC για το 2021 εμμένει στον εντελώς ανεπαρκή στόχο των "καθαρών μηδενικών εκπομπών". Είναι αυτές οι απαγορεύσεις της σκέψης;


Ο πράσινος δογματισμός και η καταστροφή της γερμανικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών Ο πράσινος δογματισμός και η καταστροφή της γερμανικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών
Πώς το δόγμα "η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί" οδήγησε σε εξαιρετικά λανθασμένους στόχους, οι οποίοι οδήγησαν στην καταστροφή της γερμανικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών το 2013.


Γιατί η Γερμανία αποτυγχάνει στην ενεργειακή μετάβαση Γιατί η Γερμανία αποτυγχάνει στην ενεργειακή μετάβαση
Κατά την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας, η Γερμανία ήταν το μεγάλο πρότυπο στην ενεργειακή μετάβαση, γιατί, από την άλλη πλευρά, η σημερινή πολιτική του EEG οδηγεί σε αποτυχία.


Κρίση στη Σρι Λάνκα 2022 Παράδειγμα αποτυχίας εξόδου από το πετρέλαιο Κρίση στη Σρι Λάνκα 2022 Παράδειγμα αποτυχίας εξόδου από το πετρέλαιο
Χτυπημένη σκληρά από την αποτυχία του τουρισμού από το COVID-19, η υψηλότερη τιμή του πετρελαίου έρχεται ως το επόμενο πλήγμα. Οι σοβαρές αποτυχίες των βιομηχανικών χωρών.


Η καταστροφική λατρεία εμποδίζει τη λειτουργική ενεργειακή μετάβαση Η καταστροφική λατρεία εμποδίζει τη λειτουργική ενεργειακή μετάβαση
Ένα μυθιστόρημα τρόμου για έναν κόσμο χωρίς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανακύκλωση καθυστέρησε κατά δεκαετίες μια λειτουργική ενεργειακή μετάβαση και συνεπώς την προστασία του κλίματος.


Λειτουργική ενεργειακή μετάβαση έναντι γερμανικής ενεργειακής μετάβασης Λειτουργική ενεργειακή μετάβαση έναντι γερμανικής ενεργειακής μετάβασης
Πρέπει να καταγγείλουμε το αλλόκοτο γερμανικό Energiewende σε όλη του τη σκληρότητα, ώστε να μετατρέψουμε όλους τους εχθρούς αυτού του αλλόκοτου σε οπαδούς ενός λειτουργικού Energiewende.


Αλλαγές παραδειγμάτων - Μεταβάσεις κερδοφορίας - Πολιτιστικά σοκ
Δεν μπορούμε ούτε να επιτύχουμε την Energiewende ούτε να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή εάν δεν επανεξετάζουμε συνεχώς όλες τις παραμέτρους και δεν αποχαιρετούμε τις ακατάλληλες απόψεις.


          Φιλτράρισμα και διαχωρισμός του CO2 από την ατμόσφαιρα: Τα φυτά είναι ακατάλληλα για την αναγκαία μείωση της περιεκτικότητας του CO2 στην ατμό https://climate.pege.org/co2-filter-split-el/