CO2 szűrése és leválasztása a légkörből

A növények a hatalmas hely- és vízigényük miatt nem alkalmasak a légkör CO2-tartalmának szükséges csökkentésére. Nincs hely 37 millió km² növekvő erdőnek.


CO2 szűrése és leválasztása a légkörből
A növények a hatalmas hely- és vízigényük miatt nem alkalmasak a légkör CO2-tartalmának szükséges csökkentésére. Nincs hely 37 millió km² növekvő erdőnek.

A kémiaórákon az egyik folyamat szabványos: a H2O H-ra és O-ra való szétválasztása elektrolízissel és a fordított folyamat, az oxihidrogén-robbanás. Hasonlóképpen lehet a C-t O2-vel CO2-vé égetni, vagy újra C-re és O2-re bontani. A vegyületben 395,5 kJ/mol vagy 8 989 kj/kg vagy 2,5 kWh/kg van.

Az ilyen hasadási folyamatoknak mindig van egy hatékonysága, amit itt 60 %-nak veszünk.\nn-nek vesszük. Ez 4,16 kWh CO2-kilogrammonként. Mielőtt azonban hasítani tudnánk, a CO2-t be kell szerezni.

A 418 ppm a CO2 térfogati hányada a légkörben jelenleg. A tömegarány 29:44 arányban magasabb. Egy köbméter meleg levegőben 0,76 g CO2 található. Az 1314 m³ levegőben 1 kg CO2 található. A CO2-szűrőkben a CO2 kémiailag le van kötve. Amikor a szűrő megtelt, ezt a kémiai kötést újra fel kell bontani.
  • A levegőben lévő CO2 hány százaléka marad a szűrőben?
  • Mekkora az áramlási ellenállás a szűrőben?
  • Mekkora erőfeszítésbe kerül, hogy a CO2 kijöjjön a szűrőből?
A Climeworks 2020-ban 1 tonna CO2-ért: 650 kWh villamos energia a ventilátorhoz, 2000 kWh hőenergia 100°-on, hogy a CO2 kijöjjön a szűrőből. Feltételezve, hogy rendelkezésre áll egy hőforrás, amellyel egy magas hőmérsékletű hőszivattyú a 100°-ot előállítja, a CO2-beszerzés 1,5 kWh/kg CO2 körül mozog.

  5-6 kWh/kg CO2-szűrő és osztás


A hatásfok lehet valamivel jobb vagy rosszabb, 1 kg CO2-ért 5-6 kWh közötti érték reális lehet.

-250 O2-kibocsátás a 350 ppm újbóli eléréséig -250 O2-kibocsátás a 350 ppm újbóli eléréséig
A kevesebb CO2-kibocsátás túl kevés, még a nulla kibocsátás is kevés. Csak a bolygó megtisztítása segíthet, nagyszabású CO2-szűrőkkel és oszlopokkal a légkörből.


390 PWh/év A légkörből származó CO2 villamosenergia-felhasználás 390 PWh/év A légkörből származó CO2 villamosenergia-felhasználás
Mérsékelje a CO2-kibocsátást a Power to Carbon segítségével, termeljen energiát a Power to Liquid segítségével, és termesszen szobanövényeket CO2-vel a nagyüzemi mezőgazdaság helyettesítésére.


A szénszálak szabványos építőanyaggá válnak A szénszálak szabványos építőanyaggá válnak
Ha a 2019-es 33,1 Gt CO2-kibocsátást kiszűrjük a légkörből, és felosztjuk C-re és O-ra, akkor 9 milliárd tonna szenet kapunk. Mit kezdjünk vele?


IPCC-jelentés 2021: "Nulla nettó kibocsátás" tündérmese és annak pusztító következményei IPCC-jelentés 2021: “Nulla nettó kibocsátás“ tündérmese és annak pusztító következményei
Az IPCC 2021-es jelentése, amely folyamatosan ellentmond önmagának, ragaszkodik a "nettó nulla kibocsátás" teljesen elégtelen céljához. Ezek gondolkodási tilalmak?


Zöld dogmatizmus és a német fotovoltaikus ipar tönkretétele Zöld dogmatizmus és a német fotovoltaikus ipar tönkretétele
Hogyan vezetett a "villamosenergia-igény csökkenni fog" dogma rendkívül téves célokhoz, ami 2013-ban a német fotovoltaikus ipar tönkretételéhez vezetett.


Miért nem sikerül Németországnak az energiaátállás Miért nem sikerül Németországnak az energiaátállás
Az új évezred első évtizedében Németország volt a nagy példakép az energetikai átállásban, miért vezet viszont a jelenlegi EEG-politika kudarcba.


Srí Lanka válság 2022 Példa az olajkitörés kudarcaira Srí Lanka válság 2022 Példa az olajkitörés kudarcaira
A COVID-19 turisztikai kudarca miatt súlyos csapást mért a magasabb olajár a következő csapás. Az iparosodott országok súlyos kudarcai.


A romboló kultusz megakadályozza a funkcionális energiaátmenetet A romboló kultusz megakadályozza a funkcionális energiaátmenetet
A megújuló energiaforrások és az újrahasznosítás nélküli világról szóló rémregény évtizedekkel késleltette a működőképes energiaátállást és ezáltal az éghajlatvédelmet.


Funkcionális energiaátállás vs. német energiaátállás Funkcionális energiaátállás vs. német energiaátállás
A groteszk német Energiewende-t a maga teljes szigorával kell elítélnünk, hogy ennek a groteszknek az összes ellenségét egy működőképes Energiewende rajongóivá tegyük.


Paradigmaváltások - jövedelmezőségi átmenetek - kulturális sokkok
Nem tudjuk megvalósítani az Energiewende-t és nem tudjuk megállítani az éghajlatváltozást, ha nem vizsgálunk felül folyamatosan minden paramétert, és nem mondunk búcsút a nem megfelelő nézeteknek.


          CO2 szűrése és leválasztása a légkörből: A növények a hatalmas hely- és vízigényük miatt nem alkalmasak a légkör CO2-tartalmának szükséges csökkentésére. Nincs hely 37 millió km² növekvő erdőnek. https://climate.pege.org/co2-filter-split-hu/