Filtrarea și separarea CO2 din atmosferă

Plantele sunt nepotrivite pentru reducerea necesară a conținutului de CO2 din atmosferă din cauza cerințelor lor enorme de spațiu și apă. Nu există loc pentru 37 de milioane de km² de păduri în creștere.


Filtrarea și separarea CO2 din atmosferă
Plantele sunt nepotrivite pentru reducerea necesară a conținutului de CO2 din atmosferă din cauza cerințelor lor enorme de spațiu și apă. Nu există loc pentru 37 de milioane de km² de păduri în creștere.

În lecțiile de chimie, un proces este standard: descompunerea H2O în H și O prin electroliză și procesul invers, explozia oxihidrogenului. În mod similar, se poate arde C cu O2 pentru a obține CO2 sau se poate scinda din nou în C și O2. În compus există 395,5 kJ/mol sau 8.989 kj/kg sau 2,5 kWh/kg.

Astfel de procese de scindare au întotdeauna un randament, pe care îl considerăm aici de 60\nn aici. Aceasta ar însemna 4,16 kWh pe kg de CO2. Dar înainte de a-l putea diviza, trebuie să obțineți CO2.

418 ppm este fracția volumică de CO2 din atmosferă în acest moment. Fracțiunea în greutate este mai mare cu un raport de 29:44. Într-un metru cub de aer cald se află 0,76 g de CO2. În 1.314 m³ de aer există 1 kg de CO2. În filtrele de CO2, CO2 este legat chimic. Atunci când filtrul este plin, această legătură chimică trebuie să fie din nou descompusă.
  • Ce procent din CO2 din aer rămâne în filtru?
  • Care este rezistența la curgere în filtru?
  • Care este efortul depus pentru a scoate CO2 din filtru?
Climeworks a dat 2020 pentru 1 t CO2 pentru acest lucru: 650 kWh de energie electrică pentru ventilator, 2.000 kWh de energie termică la 100° pentru a scoate CO2 din filtru. Presupunând că este disponibilă o sursă de căldură cu care o pompă de căldură de înaltă temperatură produce cele 100°, sursa de CO2 este de 1,5 kWh/kg CO2.

  5 până la 6 kWh per kg CO2 filtrat și divizat


Eficiențele pot fi ușor mai bune sau mai slabe, un interval de 5 până la 6 kWh pentru 1 kg CO2 ar trebui să fie realist în acest fel.

-250% din emisiile de CO2 până când se ating din nou 350 ppm -250% din emisiile de CO2 până când se ating din nou 350 ppm
Mai puține emisii de CO2 sunt mult prea puține, chiar și emisii zero sunt insuficiente. Numai o curățare planetară cu filtre de CO2 pe scară largă din atmosferă va ajuta.


390 PWh/an Electricitate pentru CO2 din atmosferă 390 PWh/an Electricitate pentru CO2 din atmosferă
Atenuați nivelurile de CO2 cu Power to Carbon, generați surse de energie cu Power to Liquid și cultivați plante de interior cu CO2 pentru a înlocui agricultura la scară largă.


Fibra de carbon devine un material de construcție standard Fibra de carbon devine un material de construcție standard
Dacă filtrăm 33,1 Gt de emisii de CO2 din 2019 din atmosferă și le împărțim în C și O, rezultă 9 miliarde de tone de carbon. Ce să facem cu el?


Raportul IPCC 2021: Basmul cu 'emisii nete zero' și consecințele sale devastatoare Raportul IPCC 2021: Basmul cu 'emisii nete zero' și consecințele sale devastatoare
Contrazicându-se în mod constant, Raportul IPCC 2021 aderă la obiectivul complet inadecvat al 'zero emisii nete'.


Dogmatismul ecologist și distrugerea industriei fotovoltaice germane Dogmatismul ecologist și distrugerea industriei fotovoltaice germane
Cum dogma 'cererea de energie electrică va scădea' a condus la obiective extrem de greșite, ceea ce a dus la distrugerea industriei fotovoltaice germane în 2013.


De ce eșuează Germania în tranziția energetică De ce eșuează Germania în tranziția energetică
În primul deceniu al noului mileniu, Germania a fost marele model în tranziția energetică, de ce, pe de altă parte, actuala politică EEG duce la eșec.


Criza din Sri Lanka 2022 Exemplu de eșecuri la ieșirea din petrol Criza din Sri Lanka 2022 Exemplu de eșecuri la ieșirea din petrol
Lovită puternic de eșecul în turism al COVID-19, creșterea prețului petrolului vine ca o nouă lovitură. Eșecurile grave ale țărilor industrializate.


Cultul distructiv împiedică tranziția energetică funcțională Cultul distructiv împiedică tranziția energetică funcțională
Un roman de groază despre o lume fără energie regenerabilă și reciclare a întârziat cu zeci de ani o tranziție energetică viabilă și, prin urmare, protecția climei.


Tranziția energetică funcțională vs tranziția energetică germană Tranziția energetică funcțională vs tranziția energetică germană
Trebuie să denunțăm grotescul tranziția energetică german în toată severitatea sa, pentru a-i transforma pe toți dușmanii acestui grotesc în fani ai funcțional.


Schimbări de paradigmă - Tranziții de profitabilitate - Șocuri culturale
Nu putem nici să realizăm Energiewende, nici să oprim schimbările climatice dacă nu revizuim în mod constant toți parametrii și nu ne luăm adio de la opiniile nepotrivite.


          Filtrarea și separarea CO2 din atmosferă: Plantele sunt nepotrivite pentru reducerea necesară a conținutului de CO2 din atmosferă din cauza cerințelor lor enorme de spațiu și apă. Nu există loc pentru 37 de milioane de km² de păduri în crește https://climate.pege.org/co2-filter-split-ro/