390 PWh/év A légkörből származó CO2 villamosenergia-felhasználás

Mérsékelje a CO2-kibocsátást a Power to Carbon segítségével, termeljen energiát a Power to Liquid segítségével, és termesszen szobanövényeket CO2-vel a nagyüzemi mezőgazdaság helyettesítésére.

390 PWh/év A légkörből származó CO2 villamosenergia-felhasználás
Mérsékelje a CO2-kibocsátást a Power to Carbon segítségével, termeljen energiát a Power to Liquid segítségével, és termesszen szobanövényeket CO2-vel a nagyüzemi mezőgazdaság helyettesítésére.

A CO2 légkörből való kiszűrésének első feladata már a honlap logójában is szerepel: évi 50 milliárd tonna CO2 feldolgozása hasznos szénipari termékekké. Erre évi 300 PWh-t szánnak.

A 2. pont is egyértelmű: a 2000 km-nél nagyobb távolságok megtételére alkalmas repülőgépek aligha lesznek képesek akkumulátorokkal, ahogyan a hajók sem 2000 km-nél nagyobb távolságokra. Az Egyenlítőtől távoli országok téli hiányának pótlása metanolos és kombinált ciklusú erőművekkel. Ehhez évi 5 Gt CO2-nak megfelelő 30 PWh-t terveznek.

  Meglepetés élelmiszertermelés


Egyre szárazabb lesz. A nagyüzemi mezőgazdaság hatalmas mennyiségű vegyi anyagot igényel az élelmiszertermeléshez, ami rendkívül gazdaságtalan. Az üvegházban történő aeroponikus vertikális gazdálkodás a nagyüzemi mezőgazdaság versenytársa.

A növényeknek CO2-re van szükségük a növekedéshez. A növények CO2-t vesznek fel a levegőből, és azt C-re és O-ra bontják, fotoszintézis. A kis helyiségekben történő intenzív növekedéshez körülbelül százszor több légcserére van szükség, mint a lakószobákban.

A nagyon forró, száraz területeken - az éghajlati katasztrófa következtében pokolian sok nagyon forró, száraz terület lesz - sok víz párolog el a légcsere során. Ó, pontosan ez az, amiből a nagyon forró, száraz területeken nincs elég.

Az elpárolgott víz visszanyerése érdekében párátlaníthatja az üvegház elszívott levegőjét. A hatalmas mennyiségű elszívott levegő miatt azonban ehhez óriási mennyiségű villamos energiára van szükség. A másik módszer az, hogy szinte nincs légcsere az üvegházban, és a CO2-t közvetlenül az üvegházba juttatja. A mindössze 1,5 KWh/kg CO2-vel ez a módszer több mint egy nagyságrenddel olcsóbb, mint a nedvességvisszanyeréssel járó légcsere.

Egy kg növénynövekedésre 1,67 kg CO2 jut, ami 2,5 kWh-nak felel meg a levegőből való kiszűréséhez. 700-800 ppm CO2 mellett a növények 30%-kal gyorsabban nőnek.

Ehhez évi 60 PWh-t terveznek, amely 40 Gt CO2-t szűr ki a légkörből, és 24 Gt növénynövekedést tesz lehetővé az aeroponikus függőleges kertészkedés üvegházaiban. Ez a fajta növénytermesztés 98%-kal kevesebb vizet használ.

Logikus következménye annak, hogy a föld egyre drágább, a víz egyre drágább, a napenergia pedig sokkal olcsóbb. A 1000 m²/lakos társadalom elengedhetetlen feltétele.

-250 O2-kibocsátás a 350 ppm újbóli eléréséig -250 O2-kibocsátás a 350 ppm újbóli eléréséig
A kevesebb CO2-kibocsátás túl kevés, még a nulla kibocsátás is kevés. Csak a bolygó megtisztítása segíthet, nagyszabású CO2-szűrőkkel és oszlopokkal a légkörből.


CO2 szűrése és leválasztása a légkörből CO2 szűrése és leválasztása a légkörből
A növények a hatalmas hely- és vízigényük miatt nem alkalmasak a légkör CO2-tartalmának szükséges csökkentésére. Nincs hely 37 millió km² növekvő erdőnek.


A szénszálak szabványos építőanyaggá válnak A szénszálak szabványos építőanyaggá válnak
Ha a 2019-es 33,1 Gt CO2-kibocsátást kiszűrjük a légkörből, és felosztjuk C-re és O-ra, akkor 9 milliárd tonna szenet kapunk. Mit kezdjünk vele?


IPCC-jelentés 2021: "Nulla nettó kibocsátás" tündérmese és annak pusztító következményei IPCC-jelentés 2021: "Nulla nettó kibocsátás" tündérmese és annak pusztító következményei
Az IPCC 2021-es jelentése, amely folyamatosan ellentmond önmagának, ragaszkodik a "nettó nulla kibocsátás" teljesen elégtelen céljához. Ezek gondolkodási tilalmak?


Zöld dogmatizmus és a német fotovoltaikus ipar tönkretétele Zöld dogmatizmus és a német fotovoltaikus ipar tönkretétele
Hogyan vezetett a "villamosenergia-igény csökkenni fog" dogma rendkívül téves célokhoz, ami 2013-ban a német fotovoltaikus ipar tönkretételéhez vezetett.


Miért nem sikerül Németországnak az energiaátállás Miért nem sikerül Németországnak az energiaátállás
Az új évezred első évtizedében Németország volt a nagy példakép az energetikai átállásban, miért vezet viszont a jelenlegi EEG-politika kudarcba.


Srí Lanka válság 2022 Példa az olajkitörés kudarcaira Srí Lanka válság 2022 Példa az olajkitörés kudarcaira
A COVID-19 turisztikai kudarca miatt súlyos csapást mért a magasabb olajár a következő csapás. Az iparosodott országok súlyos kudarcai.


A romboló kultusz megakadályozza a funkcionális energiaátmenetet A romboló kultusz megakadályozza a funkcionális energiaátmenetet
A megújuló energiaforrások és az újrahasznosítás nélküli világról szóló rémregény évtizedekkel késleltette a működőképes energiaátállást és ezáltal az éghajlatvédelmet.


Funkcionális energiaátállás vs. német energiaátállás Funkcionális energiaátállás vs. német energiaátállás
A groteszk német Energiewende-t a maga teljes szigorával kell elítélnünk, hogy ennek a groteszknek az összes ellenségét egy működőképes Energiewende rajongóivá tegyük.


Paradigmaváltások - jövedelmezőségi átmenetek - kulturális sokkok
Nem tudjuk megvalósítani az Energiewende-t és nem tudjuk megállítani az éghajlatváltozást, ha nem vizsgálunk felül folyamatosan minden paramétert, és nem mondunk búcsút a nem megfelelő nézeteknek.


          390 PWh/év A légkörből származó CO2 villamosenergia-felhasználás: Mérsékelje a CO2-kibocsátást a Power to Carbon segítségével, termeljen energiát a Power to Liquid segítségével, és termesszen szobanövényeket CO2-vel a nagyüzemi mező https://climate.pege.org/electricity-hu/