390 PWh/an Electricitate pentru CO2 din atmosferă

Atenuați nivelurile de CO2 cu Power to Carbon, generați surse de energie cu Power to Liquid și cultivați plante de interior cu CO2 pentru a înlocui agricultura la scară largă.

390 PWh/an Electricitate pentru CO2 din atmosferă
Atenuați nivelurile de CO2 cu Power to Carbon, generați surse de energie cu Power to Liquid și cultivați plante de interior cu CO2 pentru a înlocui agricultura la scară largă.

Prima sarcină de filtrare a CO2 din atmosferă se află deja în logo-ul acestui site: transformarea a 50 de miliarde de tone de CO2 pe an în produse utile din carbon. Pentru aceasta sunt prevăzuți 300 PWh pe an.

Punctul 2 este, de asemenea, clar: avioanele pentru distanțe de peste 2.000 km vor fi cu greu posibile cu baterii, la fel ca și navele pentru distanțe de peste 2.000 km. Umplerea golului de iarnă în țările îndepărtate de ecuator cu energie electrică la metanol și centrale cu ciclu combinat. Pentru aceasta, sunt planificate 30 PWh pentru 5 Gt CO2 pe an.

  Producție alimentară surpriză


Este din ce în ce mai uscat. Agricultura pe scară largă necesită cantități uriașe de substanțe chimice pentru a produce alimente într-un mod extrem de ineficient. Agricultura verticală aeroponică într-o casă de sticlă este un concurent al agriculturii la scară largă.

Plantele au nevoie de CO2 pentru a crește. Plantele iau CO2 din aer și îl împart în C și O, fotosinteza. Pentru o creștere intensivă în încăperi mici, acest lucru necesită un schimb de aer de aproximativ o sută de ori mai mare decât în camerele de zi.

În zonele foarte calde și uscate - vor fi foarte multe zone foarte calde și uscate ca urmare a catastrofei climatice - se evaporă multă apă în timpul schimbului de aer. Oh, exact asta este exact ceea ce nu aveți în cantități suficiente în zonele foarte calde și uscate.

Ați putea dezumidifica aerul evacuat din seră pentru a recupera apa evaporată. Cu toate acestea, având în vedere cantitatea enormă de aer evacuat, acest lucru necesită o cantitate enormă de energie electrică. Cealaltă metodă este aproape fără schimb de aer în seră și aduceți CO2 direct în seră. Cu doar 1,5 KWh/kg CO2, această metodă este cu mai mult de un ordin de mărime mai ieftină decât schimbul de aer cu recuperarea umidității.

Este nevoie de 1,67 kg de CO2 pe kg de creștere a plantelor, ceea ce înseamnă 2,5 kWh pentru a filtra aerul. La 700-800 ppm CO2, plantele cresc cu 30% mai repede.

În acest scop, sunt planificați 60 PWh pe an, filtrând 40 Gt de CO2 din atmosferă și permițând creșterea a 24 Gt de plante în case de sticlă pentru grădinărit vertical aeroponic. Acest tip de cultivare a plantelor utilizează cu 98% mai puțină apă.

O consecință logică a scumpirii terenurilor, a scumpirii apei și a ieftinirii energiei solare. O condiție esențială pentru societatea 1000 m² pe cap de locuitor.

-250% din emisiile de CO2 până când se ating din nou 350 ppm -250% din emisiile de CO2 până când se ating din nou 350 ppm
Mai puține emisii de CO2 sunt mult prea puține, chiar și emisii zero sunt insuficiente. Numai o curățare planetară cu filtre de CO2 pe scară largă din atmosferă va ajuta.


Filtrarea și separarea CO2 din atmosferă Filtrarea și separarea CO2 din atmosferă
Plantele sunt nepotrivite pentru reducerea necesară a conținutului de CO2 din atmosferă din cauza cerințelor lor enorme de spațiu și apă. Nu există loc pentru 37 de milioane de km² de păduri în creștere.


Fibra de carbon devine un material de construcție standard Fibra de carbon devine un material de construcție standard
Dacă filtrăm 33,1 Gt de emisii de CO2 din 2019 din atmosferă și le împărțim în C și O, rezultă 9 miliarde de tone de carbon. Ce să facem cu el?


Raportul IPCC 2021: Basmul cu 'emisii nete zero' și consecințele sale devastatoare Raportul IPCC 2021: Basmul cu 'emisii nete zero' și consecințele sale devastatoare
Contrazicându-se în mod constant, Raportul IPCC 2021 aderă la obiectivul complet inadecvat al 'zero emisii nete'.


Dogmatismul ecologist și distrugerea industriei fotovoltaice germane Dogmatismul ecologist și distrugerea industriei fotovoltaice germane
Cum dogma 'cererea de energie electrică va scădea' a condus la obiective extrem de greșite, ceea ce a dus la distrugerea industriei fotovoltaice germane în 2013.


De ce eșuează Germania în tranziția energetică De ce eșuează Germania în tranziția energetică
În primul deceniu al noului mileniu, Germania a fost marele model în tranziția energetică, de ce, pe de altă parte, actuala politică EEG duce la eșec.


Criza din Sri Lanka 2022 Exemplu de eșecuri la ieșirea din petrol Criza din Sri Lanka 2022 Exemplu de eșecuri la ieșirea din petrol
Lovită puternic de eșecul în turism al COVID-19, creșterea prețului petrolului vine ca o nouă lovitură. Eșecurile grave ale țărilor industrializate.


Cultul distructiv împiedică tranziția energetică funcțională Cultul distructiv împiedică tranziția energetică funcțională
Un roman de groază despre o lume fără energie regenerabilă și reciclare a întârziat cu zeci de ani o tranziție energetică viabilă și, prin urmare, protecția climei.


Tranziția energetică funcțională vs tranziția energetică germană Tranziția energetică funcțională vs tranziția energetică germană
Trebuie să denunțăm grotescul tranziția energetică german în toată severitatea sa, pentru a-i transforma pe toți dușmanii acestui grotesc în fani ai funcțional.


Schimbări de paradigmă - Tranziții de profitabilitate - Șocuri culturale
Nu putem nici să realizăm Energiewende, nici să oprim schimbările climatice dacă nu revizuim în mod constant toți parametrii și nu ne luăm adio de la opiniile nepotrivite.


          390 PWh/an Electricitate pentru CO2 din atmosferă: Atenuați nivelurile de CO2 cu Power to Carbon, generați surse de energie cu Power to Liquid și cultivați plante de interior cu CO2 pentru a înlocui agricultura la scară largă. https://climate.pege.org/electricity-ro/