390 PWh/leto Električna energija za CO2 iz ozračja

Zmanjšaj CO2 z Power to Carbon, proizvajaj energijo z Power to Liquid in goji sobne rastline s CO2, da nadomestiš veliko kmetijstvo.

390 PWh/leto Električna energija za CO2 iz ozračja
Zmanjšaj CO2 z Power to Carbon, proizvajaj energijo z Power to Liquid in goji sobne rastline s CO2, da nadomestiš veliko kmetijstvo.

Prva naloga filtriranja CO2 iz ozračja je že v logotipu te spletne strani: predelati 50 milijard ton CO2 na leto v uporabne ogljikove izdelke. Za to je namenjenih 300 PWh na leto.

Jasna je tudi točka 2: letala za razdalje nad 2.000 km bodo težko dosegljiva z baterijami, prav tako ladje za razdalje nad 2.000 km. Zimsko vrzel v državah, ki so daleč od ekvatorja, zapolnite z električno energijo na metanol in elektrarnami s kombiniranim ciklom. Za to je načrtovanih 30 PWh za 5 Gt CO2 na leto.

  Pridelava hrane kot presenečenje


Postaja bolj suho. Veliko kmetijstvo zahteva velike količine kemikalij za proizvodnjo hrane na zelo neučinkovit način. Aeroponično navpično kmetovanje v stekleni hiši je konkurenca velikemu kmetijstvu.

Rastline za rast potrebujejo CO2. Rastline jemljejo CO2 iz zraka in ga razdelijo na C in O (fotosinteza). Za intenzivno rast v majhnih prostorih je za to potrebna približno stokrat večja izmenjava zraka kot v dnevnih sobah.

Na zelo vročih in suhih območjih - zelo vročih in suhih območij bo zaradi podnebne katastrofe zelo veliko - med izmenjavo zraka izhlapi veliko vode. Prav tega je na zelo vročih in suhih območjih premalo.

Izvlažen zrak iz rastlinjaka lahko razvlažite in tako pridobite izhlapevajočo vodo. Vendar je za to zaradi ogromne količine odpadnega zraka potrebna ogromna količina električne energije. Druga metoda je skoraj brez izmenjave zraka v rastlinjaku, CO2 pa vnašate neposredno v rastlinjak. Z le 1,5 KWh/kg CO2 je ta metoda za več kot red velikosti cenejša od izmenjave zraka z vračanjem vlage.

Na kilogram rasti rastline je potrebno 1,67 kg CO2, kar pomeni 2,5 kWh za filtriranje iz zraka. Pri 700 do 800 ppm CO2 rastejo rastline 30 % hitreje.

Za to je načrtovanih 60 PWh na leto, ki bodo iz ozračja filtrirale 40 Gt CO2 in omogočile rast 24 Gt rastlin v steklenih hišah za aeroponično vertikalno vrtnarjenje. Ta vrsta gojenja rastlin porabi 98 % manj vode.

Eine logische Konsequenz aus Land wird teurer, Wasser wird teurer, Solarstrom wird wesentlich billiger. Eine wesentliche Voraussetzung für die 1000 m² pro Einwohner Gesellschaft.

-250 emisij O2, dokler se ponovno ne doseže 350 ppm -250 emisij O2, dokler se ponovno ne doseže 350 ppm
Manjši izpusti CO2 so veliko premalo, celo ničelni izpusti so nezadostni. Pomagalo bo le planetarno čiščenje z obsežnimi filtri in kolonami CO2 iz ozračja.


Filtriranje in ločevanje CO2 iz ozračja Filtriranje in ločevanje CO2 iz ozračja
Rastline so zaradi svojih velikih potreb po prostoru in vodi neprimerne za potrebno zmanjšanje vsebnosti CO2 v ozračju. Za 37 milijonov km² rastočega gozda ni prostora.


Ogljikova vlakna postajajo standardni gradbeni material Ogljikova vlakna postajajo standardni gradbeni material
Če iz ozračja izločimo 33,1 Gt CO2 v letu 2019 in ga razdelimo na C in O, dobimo 9 milijard ton ogljika. Kaj naj z njim naredimo?


Poročilo IPCC 2021: pravljica o "ničelnih neto emisijah" in njene uničujoče posledice Poročilo IPCC 2021: pravljica o "ničelnih neto emisijah" in njene uničujoče posledice
Poročilo IPCC 2021, ki si nenehno nasprotuje, vztraja pri povsem neustreznem cilju "ničelnih neto emisij". Ali so to prepovedi razmišljanja?


Zeleni dogmatizem in uničenje nemške fotovoltaične industrije Zeleni dogmatizem in uničenje nemške fotovoltaične industrije
Kako je dogma "povpraševanje po električni energiji se bo zmanjšalo" pripeljala do izjemno napačnih ciljev, ki so leta 2013 uničili nemško fotovoltaično industrijo.


Zakaj je Nemčija neuspešna pri energetskem prehodu Zakaj je Nemčija neuspešna pri energetskem prehodu
V prvem desetletju novega tisočletja je bila Nemčija odličen zgled pri energetskem prehodu, zato je sedanja politika EEG neuspešna.


Kriza na Šrilanki 2022 Primer neuspešnega izhoda iz naftnega sektorja Kriza na Šrilanki 2022 Primer neuspešnega izhoda iz naftnega sektorja
Zaradi neuspeha v turizmu, ki ga je povzročil COVID-19, je naslednji udarec višja cena nafte. Resnični neuspehi industrializiranih držav.


Destruktivni kult preprečuje funkcionalni energijski prehod Destruktivni kult preprečuje funkcionalni energijski prehod
Grozljivka o svetu brez obnovljivih virov energije in recikliranja je za desetletja zamaknila izvedljiv energetski prehod in s tem zaščito podnebja.


Funkcionalni energetski prehod v primerjavi z nemškim energetskim prehodom Funkcionalni energetski prehod v primerjavi z nemškim energetskim prehodom
Groteskno nemško Energiewende moramo obsoditi v vsej njeni surovosti, da bi vse nasprotnike te groteske spremenili v privržence delujoče Energiewende.


Spremembe paradigme - Prehodi v dobičkonosnosti - Kulturni šoki
Če ne bomo nenehno preverjali vseh parametrov in se poslovili od neustreznih stališč, ne bomo mogli doseči energetske prenove niti zaustaviti podnebnih sprememb.


          390 PWh/leto Električna energija za CO2 iz ozračja: Zmanjšaj CO2 z Power to Carbon, proizvajaj energijo z Power to Liquid in goji sobne rastline s CO2, da nadomestiš veliko kmetijstvo. https://climate.pege.org/electricity-sl/